Sluiten

Weet jij al dat je
internet browser verouderd is?
Je browser is misschien niet helemaal optimaal in gebruik met onze website.

Kies een browser

GA TERUG
DRAAI HET APPARAAT OM TE SPELEN

Nickelodeon is een van de meest populaire kinderzenders ter wereld en maakt deel uit van het zenderportfolio van Viacom International Media Networks (verder: “VIMN”). De televisiezender is in 1979 in de Verenigde Staten opgericht. Vanaf 2003 wordt de televisiezender Nickelodeon ook in Nederland uitgezonden. Het is een televisiezender waar alles draait om kinderen en er gedacht wordt vanuit kinderen. De zender Nickelodeon richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 14 jaar.

Vele hitseries zijn reeds op de televisiezender Nickelodeon uitgezonden. Onder andere SpongeBob, De Ludwigs, De Thundermans en Henry Danger zijn populaire kinderseries. Voor de allerkleinsten zendt de televisiezender Nickelodeon dagelijks programma’s uit in het speciale Nick Jr. blok waar populaire series als Dora en Diego worden uitgezonden.

Naast Nickelodeon zendt VIMN nog meer televisiekanalen uit, namelijk MTV, Spike en Comedy Central. VIMN is tevens actief met de digitale zenders MTV Brand New, MTV Music, Nick Jr., Nick Toons en Nick Hits.


Wat voor website is Nickelodeon.nl?
Nickelodeon.nl is een website die speciaal gemaakt is voor kinderen. Dezelfde makers van de televisiezender Nickelodeon hebben ook deze website ontwikkeld.
Op de website www.nickelodeon.nl kun je de volgende dingen vinden:

- allerlei informatie over de series die op de televisiezender Nickelodeon worden uitgezonden, zoals de tv gids, maar bijvoorbeeld ook informatie over SpongeBob en zijn vrienden
- filmpjes van Nickelodeon series en verschillende andere filmpjes die leuk zijn voor kinderen worden uitgezonden
- kleurplaten, wallpapers en andere leuke dingen van Nickelodeon series
- games van Nickelodeon series en soms ook van bedrijven waarmee VIMN samenwerkt
- prijsvragen en acties, bijvoorbeeld van bedrijven waar VIMN mee samenwerkt
- en nog veel meer natuurlijk!
 
Prijsvragen en winnen
Op Nickelodeon.nl staan vaak meerdere prijsvragen. Hierbij kun je natuurlijk altijd iets winnen! De winnaars van de prijsvragen op Nickelodeon.nl worden altijd eerlijk geselecteerd. Per prijsvraag staan ook altijd actievoorwaarden, waarin je de precieze informatie kan nalezen over die actie. Bijvoorbeeld van wanneer tot wanneer je mee kan doen aan de prijsvraag, of er een bepaalde leeftijdsgrens is, enzovoorts.
 
Hoe weet ik wat reclame is op de Nickelodeon website?
Als iets reclame is, staat daar altijd in zwart/wit “advertentie” op vermeld. Willen jouw ouders liever niet dat jij reclames bekijkt? Dan is het handig dat je niet klikt op plaatjes of banners waarop “advertentie” in een zwarte balk staat.

 
Moet ik mijn gegevens invullen op de website Nickelodeon.nl? En zo ja, welke?
Op Nickelodeon.nl hoef je niet altijd je gegevens in te vullen. Heel veel onderdelen van www.nickelodeon.nl zijn te bekijken zonder dat je je gegevens hoeft achter te laten. Denk bijvoorbeeld aan het spelen van een game, bekijken van video’s of de tv gids, enzovoort. Alleen als je MyNick aanmaakt of mee wil doen aan een prijsvraag moet je je gegevens invullen. De gegevens die wij vragen zijn: voornaam, achternaam, geboortedatum, adres, woonplaats, telefoonnummer, e-mailadres.
 
Wat gebeurt er met de gegevens die ik op Nickelodeon.nl invul?
De gegevens die je invult als je met een prijsvraag meedoet worden opgeslagen in onze ‘database’. Een database is een digitale ‘verzamelplaats’ van allerlei gegevens die mensen op een website invullen. Alle gegevens van iedereen die zich op www.nickelodeon.nl aanmeldt, worden in zo’n database opgeslagen. Als VIMN zorgen wij ervoor dat jouw gegevens altijd goed beschermd zijn en dat niemand deze gegevens zomaar in handen kan krijgen. Dus als je je gegevens op de website invult, kun je ervan uitgaan dat ze bij ons veilig zijn! Let op: ga altijd voorzichtig om met het doorgeven van jouw persoonsgegevens! Als het niet nodig is om een specifieke reden, zal VIMN nooit om jouw persoonsgegevens vragen. Ook zullen wij je nooit zomaar vragen om via telefoon de je gegevens bekend te maken of via e-mail je gegevens op te sturen. Dat gebeurt alleen in speciale gevallen, bijvoorbeeld als je een prijsvraag hebt gewonnen!
 
Waarom moet je voorzichtig zijn met je gegevens?
Niet iedereen beschermt jouw gegevens goed. VIMN doet dit natuurlijk wel! Maar, sommige mensen of bedrijven willen je soms reclame toesturen of gaan je ineens bellen over bepaalde aanbiedingen of acties. Dat is natuurlijk vervelend als je er niet om hebt gevraagd. Daarom benadert VIMN je dus alleen in speciale gevallen.
 
Maar wat moet ik doen als ik gebeld of gemaild word door VIMN voor mijn gegevens?
Soms als het voor een uitzending nodig is, zullen wij om je gegevens vragen, maar dan zullen wij er altijd bij zeggen waarvoor het is! Als je het niet vertrouwt, kun je altijd vragen wie je hebt gesproken en of je ouders deze persoon later kunnen terugbellen (en op welk telefoonnummer). Dan weet je 100% zeker of het oké is om je gegevens door te geven. Ook kun je een e-mail sturen naar info@nickelodeon.nl en vragen of wij kunnen bevestigen dat jij bent benaderd voor een specifieke actie of uitzending. Een e-mail kunnen wij soms niet meteen beantwoorden, aangezien we wel meer dan 2000 emails per dag krijgen! Dus als het haast heeft, zorg dan dat je het via de telefoon navraagt. VIMN is in noodgevallen ook altijd bereikbaar via het nummer dat op www.nickelodeon.nl vermeld staat.
 
Wil je meer weten over hoe je veilig kunt internetten?
Kijk dan eens op de volgende sites:
Kennisnet over privacy en internet www.kennisnet.nl/themas/privacy-en-internet/
Surf Safe www.surfsafe.nl
Mijn Kind Onlinewww.mijnkindonline.nl
 
Heb je meer vragen over deze website?
Kijk dan eens bij HELP. Staat jouw vraag daar niet tussen?
Dan kun je ook een e-mail sturen naar info@nickelodeon.nl.
 

Informatie over Nickelodeon.nl voor ouders


Is mijn kind veilig op Nickelodeon.nl?
Ja, uw kind is totaal veilig op onze website voor ‘gevaren’ van buitenaf. Wij zorgen er ten eerste voor dat alle persoonsgegevens die uw kind invoert, voor het meedoen aan bijvoorbeeld een prijsvraag, volledig worden beschermd in onze database. Daarnaast zullen wij als VIMN er altijd voor zorgen dat kinderen niet direct contact met elkaar kunnen leggen. Op sommige sites kan dit bijvoorbeeld via berichtensystemen, send-a-friend opties, gastenboeken, chatboxen, enzovoorts. Bij VIMN worden alle ingestuurde berichten en andere content (zoals foto’s en filmpjes) gemodereerd. Verder zijn de mogelijkheden om direct onderling contact te leggen niet in de site aanwezig. Dit is om te voorkomen dat uw kind(eren) contact kunnen krijgen met mensen die ze niet kennen. U kunt zich voorstellen dat onderling contact onder kids wellicht niet schadelijk is, maar op sommige sites komt het wel eens voor dat kinderen ook (terwijl ze dit niet weten) contact kunnen hebben met volwassenen. Dit willen wij als Nickelodeon te allen tijde voorkomen.
 
Ik wil niet dat mijn kind lid is van Nickelodeon.nl. Hoe kan ik dit blokkeren?
Als uw kind zich inschrijft voor Nickelodeon.nl, krijgt u automatisch een e-mail met daarin de mogelijkheid om de inschrijving ongedaan te maken. In het geval dat u het niet eens bent met de inschrijving, maar u heeft deze e-mail niet bewaard – of uw kind heeft niet het juiste e-mailadres achtergelaten – dan kunt u altijd een e-mail sturen naar info@nickelodeon.nl. Hierin kunt u uw verzoek om verwijdering aangeven. Vermeld dan wel graag het emailadres, woonplaats, en de nickname en/of geboortedatum van uw kind.
 
Hoe gaat VIMN om met advertenties en reclame op de website?
Op onze site maken wij het verschil tussen redactionele content en reclame zo duidelijk mogelijk. Dit doen we door reclame, banners en acties met “advertentie” te bestempelen. Wilt u liever niet dat uw kind de commerciële boodschappen bekijkt of aan dergelijke acties meedoet? Dan kunnen zij deze dus gemakkelijk herkennen aan de hand van de zwarte balk met “advertentie” erin. Voor VIMN is de kwaliteit van de commerciële acties erg belangrijk. Wij adviseren onze klanten hierin actief, zodat de acties altijd leuk zijn voor kinderen en de prijzen die te winnen zijn bijvoorbeeld voor hen relevant zijn. Daarnaast zijn er enkele vormen van reclame die wij niet toestaan op de televisiezender Nickelodeon en de website Nickelodeon.nl. Hieronder valt bijvoorbeeld reclame die gewelddadig is, boodschappen die kinderen direct aanzetten tot een aanschaf en in het bijzonder reclames voor ringtones en andere mobiele abonnementsdiensten. Heeft u meer vragen over VIMN en reclame? Stuur dan een email naar info@nickelodeon.nl o.v.v. “Vraag over MTV Networks en reclame”.
 
Wat zijn handige sites met informatie over kinderen & internet?
Veilig internetten, een samenwerkingsverband tussen overheid en bedrijfsleven dat in Nederland het 'veilig internetten' wil stimuleren en vergroten. 
www.veiliginternetten.nl


Mijn Kind Online, de verzamelplek voor kennis over de jeugd en digitale media, een samenwerking tussen Ouders Online en KPN.
www.mijnkindonline.nl


Stichting Kennisnet, de publieke ict-ondersteuningsorganisatie van, voor en door het onderwijs.
www.kennisnet.nl/themas/privacy-en-internet
 

Bent u op zoek naar een handige kinderbrowser, geschikt voor kinderen jonger dan 8 jaar?
MyBee is een gratis kinderbrowser met leuke, goede sites voor kinderen tot ongeveer 11 jaar. MyBee is de eerste kinderbrowser waarbij ouders gebruik kunnen maken van elkaars kennis en ervaring. Daarbij worden ze ondersteund door een professionele redactie die goede websites signaleert en beoordeelt op geschiktheid voor een bepaalde leeftijd.


Heeft u meer vragen over deze website, de zender Nickelodeon of VIMN?
Stuur dan een e-mail naar info@nickelodeon.nl, met uw vraag daarin duidelijk vermeld. Aangezien wij duizenden e-mails per dag ontvangen, zijn wij helaas niet altijd in staat om direct op uw e-mail te antwoorden. Wij streven ernaar om e-mails met relevante vragen of tips binnen 2 weken te beantwoorden. Wij hopen dat u hiervoor begrip heeft. Heeft u echt een dringende vraag? Wij zijn in noodgevallen ook altijd bereikbaar via het nummer dat op  www.vimn.nl vermeld staat.